HAKKIMIZDA ETKİNLİKLER ÜYELİK BASIN ODASI BİLGİ BANKASI KAYNAKLAR KARİYER İLETİŞİM

BTA “Yeşil Nesil Restoran” diploması aldı; 3,8 ton daha az kağıt kullandı

BTA “Yeşil Nesil Restoran” diploması aldı; 3,8 ton daha az kağıt kullandı

BTA’nın Anadolu’nun geleneksel lezzetlerini geleceğe taşıyan konsepti Tadında Anadolu, gıda atığı, enerji kullanımı ve ambalaj atıklarını azaltma yolunda önemli adımlar atarak WWF-Türkiye’den “Yeşil Nesil Restorancılık” diploması almaya hak kazandı.

TAV Havalimanları’nın iştiraki BTA’nın Anadolu’nun yöresel tatlarını sunan konsepti Tadında Anadolu, daha bilinçli bir tüketim amacıyla sürdürülebilir restorancılık anlayışını benimsedi. WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ve Unilever Food Solutions desteğiyle hayata geçirilen “Yeşil Nesil Restorancılık” projesine katılan Tadında Anadolu, gıda ve ambalaj atıklarını azaltma, enerji verimliliği, kaynak kullanımı konusunda önemli iyileştirmeler gerçekleştirerek diploma almaya hak kazandı.

BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, konuya ilişkin şunları söyledi: “Yeme-içme sektöründe atık üretimi çok yüksek. Yeşil Nesil Restorancılık projesi de bu sektördeki süreçleri daha sürdürülebilir hale getirmek, tüketim ve atık miktarını azaltarak enerji ve doğal kaynak kullanımında verimliliği artırmayı amaçlıyor. Restoran sahipleri ve müşterilerin bu konudaki farkındalığı arttıkça, atılan küçük adımlar büyük kazançlara dönüşüyor. İşte biz de bundan yola çıkarak Yeşil Nesil Restorancılık anlayışını benimsedik. Tadında Anadolu olarak bu diplomayı almaktan gurur duyuyoruz. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak istiyoruz. Bunun için, sürdürülebilir restorancılık anlayışını diğer konseptlerimize de uygulamayı hedefliyoruz.”

WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak ise “Ev dışı tüketimin önemli noktaları restoranların doğa üzerindeki baskısını azaltmak ve gıda sektöründe bir dönüşüm yaratmak için oluşturduğumuz Yeşil Nesil Restoran Programı’nda, bizimle aynı heyecanı paylaşarak diploma almaya hak kazanan BTA’ya teşekkür ederiz. Enerji verimliliği ve kaynak kullanımı gibi konularda halihazırda titiz çalışmalar yürüten BTA ekibi, Yeşil Nesil Restoran süreci boyunca diğer restoranlara örnek gösterilebilecek önlemler aldı ve kayda değer faydalar sağladı. Tüm ekibi tebrik ediyor ve bu konudaki çabalarının devamını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Proje çerçevesinde Tadında Anadolu restoranlarında menüler esnek hale getirildi ve aylık 13 bin porsiyon garnitürün çöpe gitmesi önlendi. Tuz, karabiber ve şekerde tek kullanımlık paketlerin yerine dökme ürün geçilerek yıllık 600 kilo, Amerikan servislerin ve tepsi altlıklarının da kaldırılmasıyla yıllık 3,2 ton kağıt tasarrufu sağlandı. Böylece restoranlarda kullanılan kağıt miktarı yılda toplam 3,8 ton azaldı. Tadında Anadolu’nun dört restoranında 2016 yılının ilk 10 ayında 17 bin 20 litre atık yağın doğal kaynaklara karışarak temiz suları kirletmesi engellendi. Böylece dört kişilik, yaklaşık 57 bin 500 hanenin bir yıllık tüketimine eşit miktarda suyun kirlenmesi önlendi.

Yeşil Nesil Restoran olan Tadında Anadolu noktaları ise şöyle: İstanbul Atatürk Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve UNIQ İstanbul içinde yer alan Tadında Anadolu restoranı. Ayrıca Tadında Anadolu Milas Bodrum Havalimanı, Yenikapı İDO Hızlı Feribot İskelesi, Yalova İDO Hızlı Feribot İskelesi, Bursa Güzelyalı İDO Hızlı Feribot İskelesi ve Capitol AVM’de de hizmet veriyor.

BTA hakkında:
TAV Havalimanları Holding iştiraki olan BTA, Türkiye, Gürcistan, Makedonya, Tunus, Umman, Letonya, Hırvatistan, Suudi Arabistan’da toplam 16 havalimanında, İstanbul Deniz Otobüsleri’nde ve Maslak’taki yeni nesil kültür-sanat ve yaşam merkezi UNIQ İstanbul’da uluslararası standartlarda yiyecek içecek hizmeti sunuyor. Yaklaşık 700 aşçısıyla günde yaklaşık 100 binin üzerinde kişiyi ağırlayan BTA, konuklarına dünya mutfaklarının zengin menü seçeneklerini yaklaşık 60 bin metrekare alanda ve 300’ü aşan noktada sunuyor. BTA’nın 2006 yılında kurduğu Cakes&Bakes üretim tesisi ise günümüzde Türkiye’nin en büyük gıda üretim tesislerinden biri konumuna gelmiş bulunuyor. Cakes & Bakes bugün ayda 6 milyon adet üretim hacmiyle, içlerinde dünyaca ünlü fast-food ve kahve zincirlerinin de bulunduğu 130 markaya 1500 aktif reçeteyle endüstriyel ölçekte butik üretim sunuyor. Ayrıca tesiste ayda 90 ton lokum üretimi de gerçekleştiriliyor. Şirket, TAV Airport Hotel markasıyla İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 2004’ten, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda ise 2015 yılından bu yana işletmecilik yapıyor. BTA, hizmet kalitesini ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesiyle de güvence altına almış bulunuyor.

www.bta.com.tr

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ